В Сенатския дворец на Кремъл, над който се взривиха два дрона

...
В Сенатския дворец на Кремъл, над който се взривиха два дрона
Коментари Харесай

В сградата на Кремъл, над която се взривиха два дрона, се намират апартаментът и кабинетите на Путин

В Сенатския замък на Кремъл, над който се взривиха два дрона във вечерта на 3 май, се намират по-голямата част от пространствата, употребявани от президента на Русия Владимир Путин. Това написа каналът в Телеграм Faridaily, представен от украинския новинарски уебсайт " Гордон ".

В постройката се обитават разнообразни кабинети на президента на Руската федерация, на ръководителя на президентската администрация и на неговите заместници, както и зали за осъществяване на срещи. Заседанието на Съвета за сигурност на Руската федерация преди войната в Украйна се е състояло в Куполната или Екатерининска зала на Сенатския замък.

Също в тази постройка се намира апартаментът на президента в Кремъл. Наскоро Путин одобри там китайския президент Си Цзинпин.

" Видимо, поради това в формалното известие на Кремъл събитието е несъмнено като нападение против живота на президента ", написа каналът.

Все отново би трябвало да се посочи, че Путин рядко посещава Кремъл - нормално визитите му са свързани с публични мотиви и са през деня. Според източници, доближени до президентството, още от времето когато Путин бе министър председател (2008 - 2012 г.), той избира да работи в резиденциите си в Ново Огарьово, край Москва или в Сочи, на черноморския бряг.

На 3 май Русия упрекна Украйна, че е провела нахлуване с дронове срещу Кремъл. Кадри в обществените медии демонстрират по какъв начин безпилотен уред се разрушава в една от постройките на двореца, до момента в който две неидентифицирани лица се катерят по купола ѝ. Москва упрекна Украйна в организирането на " планувана терористична офанзива "  с желанието да убие съветския президент Владимир Путин и разясни, че президентът не е бил в Кремъл по време на нападението и е останал незасегнат. Украински публични лица, в това число президентът Володимир Зеленски, подчертаха, че Украйна не стои зад атаката.

Според " Института за проучване на войната " Русия е инсценирала офанзивата, като хипотетичната й цел е  " да сътвори условия за по-широка социална готовност ".
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР